marți, 1 septembrie 2009

Pielea sensibila

Pielea ta sensibila se va simti mai bine cu apa de fata cu busioc.Are o actiune benefica asupra pielii , in plus efect antibacterian .O poti folosi de fiecare data dupa ce ti-ai curatat fata , intinzand-o cu ajutorul unui pad de bumbac .

Daca o vei tine in frigider vei simti un efect recomfortant pe pielea ta imediat dupa folosire .Ai nevoie de:

- 150 ml apa de izvor sau apa minerala plata

- o legatura mica de busuioc uscat

- cate bijuterii de argint ai in casa ( cu cat mai multe cu atat mai bine, dar , foloseste numai bijuterii de argint fara pietre ,etc. , bine curatate ).

Asa se face:

Pune intr-un vas ( nemetalic) busuiocul uscat si foarte curat (daca are urme de praf, nisip, etc, spala-l scurt sub un jet de apa rece) si bijuteriile de argint toarna apa si acopera vasul. Lasa-l la loc racoros cca. 8-10 ore . Scoate bijuteriile si busuiocul, strecoara apa printr-un tifon, si pune-o intr-o sticla curata . Astupa bine si pastreaz-o la loc rece, cel mai bine in frigider .

Atentie: s-ar putea ca bijuteriile sa aiba apoi o culoare galbuie , spalati-le pur si simplu cu pasta de dinti .Este important sa pui bijuterii de argint in apa , ionii argintului au efect antibacterian si conservant iar apa ta ramane frumos mirositoare pana la ultima picatura .

Numarul persoanelor cu ten foarte sensibil, predispus la alergii si inflamatii a crescut foarte mult in ultimii ani. Tenul reactioneaza la diferiti factori si se inroseste, apare mancarimea, se usuca foarte tare si pur si simplu nu suporta nici un fel de tratament. Aceste simptome apar de obicei la persoanele cu ten si ochi deschisi la culoare, a caror glande sudoripare cu functioneaza corespunzator. Totusi, in majoritatea cazurilor stilul de viata este responsabil pentru formarea tenului sensibil, viata sedentara, alimentatia incorecta, chimicalele din mediul inconjurator si ingrijirea necorespunzatoare a tenului.

Recomandat este sa consulti un medic in cazul in care problema este mai grava ,daca nu profita de urmatoarea ta vizita de la cosmetica si consultata cu un specialist mai ales daca esti tanara si ai mai putina experienta in ale cremelor. Nu fa imprudenta de a folosi produse la intamplare care pot sa iti faca mai mult rau, cere mostre inainte de a cumpara un produs.Iar daca esti mai cu experienta ,profita de asta si ai grija de tenul tau.Dar cel e mai important incearcati sa descoperiti de unde ,de cand si de la ce a survenit sensibilitatea.

Ca veni vorba despre piele senbila ...Mi-am adus aminte de o clienta care venise la un tratament facial si care ma rugat sa ii recomand o crema de zi pentru fata ei sensibila.Lucram atunci la un salon si aveam incredere in produsele pe care le foloseam ,chiar daca aveau si pretul pe masura calitatii si un pic peste. Clienta tot se plangea ca a incercat diverse creme dar nici una nu a ajutat-o.Eu plina de entuziam,ii recomand o crema din gama pe care o foloseam dar ma ia si gura pe dinainte si ii spun ca o sa ii returnez banii daca nu ii prieste ,urmand ca folosesc eu scumpetea aceia de crema.Am rugat-o sa ma suni in cazul in care nu e ok .Am stat cu sufletul la gura cateva zile si ma rugam sa nu ma sune( chiar daca mi-ar fi placut sa ne auzim ,pt .era o scumpa).Suna telefonul , sa pic jos cand ma suna si imi spune ca nu ii prieste, dar am invitat-o sa imi aduca crema si eu sa ii returnez banii.Trece o saptamana poate mai bine si fata nu vine ,in schimb apare iubitul ei care a venit sa ii mai cumpere o crema :))) ,sa aiba stoc ,ea urmand sa plece din Romania.Curioasa cum sunt o sun repede sa vad cum sta treaba totusi.Aflu de fapt ca intre timp a renuntat la demachiantul ei ca sa incerce uleiul de masline , in urma unei discutii avute cu ea vis-a-vis de cat e de benefic acesta pentru demachiere( atunci nici prin cap nu mi-a trecut ca de aici era problema).Deci cam asta era problema cu tenul ei sensibil .

Eu nu recomand decat daca sunt sigura de produsul respectiv, iar daca se intampla sa nu cunosc crema care iar fi benefica clientei , mai bine ii recomand sa isi prepare singura cateva produse .

Am auzit despre un caz ( tot de o cosmeticiana) in care persoana a ajuns la spital cu un edem urat in vina unei creme ,pe care a folosit-o la recomandarea unei prietene.Slava Domnul ,piata cosmetica e plina de creme, unele mai bune ,unele mai scumpe, unele cu efect mai repid ,altele cu o reclama mai mare, altele nu is bune de nimic e.t.c. Nu va lasa-ti pacalite, testati inainte de a da banii, mai ales cele cu pielea mai sensibila.

Sper ca v-am putut fi de folos.Pupici