sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Machiajul cu produse “inteligente”


Machiaj nu mai inseamna de mult ruj si fard de pleoape verde sau albastru. Iar in secolul XXI, cel al vitezei, va trebui sa ne oprim putin si sa alegem cu grija produsele de make-up. O atentie din ce in ce mai mare se va acorda in viitor bazelor de machiaj: creme pentru luminozitate si uniformitate a tenului, fond de ten, anticearcan.

Cercetarile in domeniu vizeaza trei aspecte: naturalete, confort, calitate si performanta a tratamentului. Trei lucruri care iti vor asigura frumusetea chipului. Asa cum mai spuneam, valabil si pentru par, dar si pentru ten, aspectul natural si sanatos este primordial. De aceea textura produsului trebuie sa fie una atent studiata, iar specialistii vor cauta in permanenta noi formule pentru a satisface aeasta cerinta. Oferta de baze pentru machiaj se va diversifica in timp si vei gasi din ce in ce mai multe texturi fluide, cremoase, satinate sau pudrate, care se vor contopi cu pielea ta, lasand-o sa respire. Iti mai aduci aminte de fondurile de ten de acum 10 ani? Greu de intins si care incarcau porii? Introducerea siliconilor volatili si a nailonului in noile formule imbunatatite asigura o aplicare usoara, uniforma si naturala.

“Folosirea fondului de ten rideaza fata si o deshitrateaza” este un mit de mult apus. Fondurile de ten si pudrele, gratie unor tehnologii speciale au in 2010 functie de hidratare, efecte antirid si de protectie impotriva razelor UV, regleaza secretia de sebum si reduc imperfectiunile. Care sunt secretele tehnologice care asigura astfel de rezultate? Vitaminele, siliciul, pro-retinol A si alti compusi brevetati de institutele dermatologice.

Look-ul tau nu este complet insa, fara celelalte produce de make-up. Avand in vedere ca moda impune tendinte, iar acestea sunt: buze bine conturate si scoase in evidenta prin nuanta rujului, gene cat mai voluminoase si priviri cat mai intense, atentia noastra si a specialistilor se indreapta si sper farduri de ochi si de obraz, mascara, rujuri, tusuri si creiaone dermatografe.Se impun fardurile in culori naturale, dar pline de stralucire si luminozitate. Compozitiile ideale in opinia cercetatorilor sunt cele care reflecta cat mai bine lumina si au un efect holografic. O alta preocupare a institutelor cosmetice este legata de crearea unor farduri tratament, care sa contina cat mai multe ingrediente naturale cu efecte benefice.

Mileniul III schimba astfel perspectiva asupra machiajului, dorindu-se o crestere a functionalitatii si a beneficiilor estetice ale produselor pentru make-up. O inovatie care-ti va fii accesibila in curand si care a aparut intr-o faza incipienta pe piata, este produsul incapsulat cu intrebuintare multipla: fond de ten, fard de pleoape si de obraji, ruj.

Nu in ultimul rand o atentie aparte merita si mascara. Atat de indispensabila femeilor inca din anii ’40, acest produs este si el supus evolutiei si imbunatatirii formulei. Conteaza efectul pe care il obtinem (gene bine definite, voluminoase, neincarcate, separte, alungite), dar si tratamentul pentru sanatatea si rezistenta genelor. De aceea se cauta formule de imbunatatire a calitatii prin folosirea unor ingrediente comune cu cele de ingrijire a parului (vitaminele A, E, pantenol, extracte din plante, silicon si casmir, uleiuri naturale).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu