marți, 14 iulie 2009

Diagnosticul cosmetic II

Tenul poate fi diagnosticat si dupa continutul in apa( starea de hidratare a pielii).
Tulburarile de hidratare po determina modificari ale tenului.Pielea contine aprohimativ 70% apa , din care 10-20% in stratul cornos ; aceasta apa provine din alimentele care contin apa si din reactiile care au loc in organism , reactiile reglate de sistemul nervos si de glandele endocrine.
Astfel se deosebesc urmatoarele tipuri de ten: normal hidratat ,hiperhidratat si deshidratat.
Tenul normal hidratat .Pielea este gina ,ferma, fara riduri si cu elasticitate normala.Se intalneste in special la copii si persoanele cu stare de sanatate perfecta si care acorda tenului ingijirea corespunzatoare.
Tenul hiperhidratat .Fata apare cu trasaturi umflate ,deformate ,edeme si pungi sub ochi .Se intalnesc la persoanele cu afectiuni cardiovasculare sau renale datorita retinerii apei in tesuturi.In aceste cazuri se va consulta medicul specialist pentru tratarea cauzelor interne, tratamentele cosmetice nefiind eficiente daca nu se tratateaza cauza interna.
Tenul deshidratat .Este intalnit frecvent la persoanele la care elinarea apei este mai mare decat absorbtia ei de catre organism.
Cauzele deshidratarii pielii pot fi turburari nervoase, surmenaj ,lipsa unor vitamine in special A si F; influenta factorilor externi fizici sau chimici ca: expunerea obrazului neprotejat la ger , vant ,zapada ,soare sau caldura ( inclusiv caldura uscata din apartamente in timpul iernii) ,abuzul de sapun, de solutii alcoolice degresante.
Deshidratarea mai poete interveni in timpul unor anumite boli insotite de febra , diaree etc., ca o consecinta a unei ingrijiri cosmetice defectuoase sau in timpul curelor de slabire nerationale
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu